ALV nousee – vaikutus ikkunoiden ja ovien hintoihin

Suomen valtion hallitus on päättänyt huhtikuussa, että yleinen arvonlisäverokanta nousee 24 prosentista 25,5 prosenttiin. Muutoksen odotetaan tapahtuvan vuoden 2024 aikana. Mitä tämä tarkoittaa ikkunoiden ja ovien osalta?

Yleisen arvonlisäverokannan nousu 24 prosentista, 25,5 prosenttiin tuo vaikutuksia myös ikkunoiden ja ovien sekä ikkuna- ja oviremonttien hintoihin. Yleinen arvonlisäverokanta 24 prosenttia kattaa useimmat tuotteet ja palvelut, johon myös ikkunat ja ovet sekä ikkuna- ja oviremontit sisältyvät. Muutoksen odotetaan tapahtuvan vuoden 2024 aikana, mutta tarkkaa ajankohtaa ei ole vielä määritetty. Yleisen arvonlisäkannan nostaminen vaikuttaa nostavasti myös Pihlan tarjoamiin tuotteisiin ja palveluihin.

Nyt on hyvä aika toimia

Onko ikkuna- ja oviremontti ollut jo pidempään mielessä? Tuntuisiko jäähdytys- ja lämmityskulujen laskeminen hyvältä ajatukselta? Ikkuna- ja oviremontin toteuttaminen ennen arvonlisäverokannan nousua ja sen vaikutusta hintoihin, tuo todella rahanarvoisia säästöjä. Samalla voi lakata huolehtimasta ensi talven mahdollisista paukkupakkasista, sillä energiatehokkaat ikkunat ja ovet nostavat koko kodin energiataloutta ja tuovat säästöjä lämmityskuluihin. Vastaavasti kesäaikaan energiatehokkaat ja mahdollisesti lisäksi aurinkosuojatut ikkunat vähentävät kodin jäähdytyksen tarvetta ja tekevät kotona oleskelusta mukavampaa, sekä säästävät jäähdytyskuluissa.

Tutustu asiakaskokemuksiin

Paikalliset Pihla-asiantuntijat palveluksessasi

Kaipaatko lisätietoja tuotteistamme tai apua ikkunoiden tai ovien valintaan? Vai kenties tarkemman hinta-arvion? Asiantuntijamme auttavat ikkunoihin ja oviin liittyvissä kysymyksissä kaikkialla Suomessa.

Löydä lähin Pihla-asiantuntijasi: