Entistä ekologisempi ikkuna

Teemme jatkuvaa tuotekehitystä, jotta voimme vastata asiakkaidemme sekä rakennusteollisuuden kasvaviin tarpeisiin. Nyt olemme uudistaneet avattavan puu-alumiini-ikkunamme.

Käytämme paljon resursseja tuotteidemme testaamiseen, jotta löydämme entistä ympäristöystävällisempiä tuoteratkaisuja ja voimme olla varmoja niiden kestävyydestä vaativimmissakin rakennusaikaisissa olosuhteissa sekä asiakkaidemme käytössä vuosikymmeniä. Tuotteidemme kestävyyttä ja laatua mitataan jatkuvasti testilaboratorioissa ja tuotannon laadunvarmistuskokeissa.

Parannuksia ikkunan ekologisuuteen sekä ääneneristävyyteen

Pihlalle vihreät arvot ovat tärkeitä ja moderni tuotekehitys onkin tärkeässä roolissa hiilijalanjälkemme pienentämisessä. Kestävän kehityksen vaatimukset vaikuttavat tulevaisuudessa suomalaiseen rakentamiseen ja asumiseen entistä vahvemmin. Olemme ylpeitä siitä, että uudistetulla avattavalla ikkunallamme on jo edeltäjäänsä merkittävästi pienempi hiilijalanjälki. Esimerkiksi yhden 1230 mm x 1480 mm ikkunan CO2-päästöt ovat vähentyneet jopa 1600g.

Pihla-ikkunan käyttöikä on hyvin huollettuna jopa 50 vuotta ja niinpä sillä onkin suuri merkitys koko rakennuksen elinkaaren aikana tuotettuihin hiilidioksidipäästöihin. Uusi ikkuna on selkeästi vanhaa ikkunaa energiatehokkaampi, joten ikkunaremontilla voi parantaa talon kuin talon energiatehokkuutta sekä vähentää asumisen energiakustannuksia ja hiilidioksidipäästöjä.

Lisäksi uudistetun ikkunan liikennemelun ääneneristävyys parani tavallisessa 1+2 ikkunatyypissä laminoiduilla laseilla jopa arvoon 49 dB Rw+Ctr.

Uudistuksia myös ikkunan ominaisuuksiin

Uudistuneen ikkunan muutokset ovat huomaamattomia, mutta sitäkin merkittävämpiä. Ikkunan uudistuneet ominaisuudet mahdollistavat entistä paremman ilmanoton raitisilmaventtiileille, mikä taas mahdollistaa paremman ilmanvaihdon sekä raittiimman sisäilman sisätiloihin. Ikkunan ulkopuitteen kantopohjan uusi muoto suojaa ikkunan karmia entistä paremmin ja myös kondenssivesi poistuu sujuvammin vesipellille. Tuuletusikkunan maksimikorkeus nousi jopa 2390 mm:iin.

Avattavat Pihla Varma ja Termo-ikkunat saivat jälleen sää- ja olosuhdetesteissä parhaan E1200 -sateenpitävyysluokan, joten ne sopivat edelleen vaativimpiinkin kohteisiin.

Leikkauskuva uudistetusta Pihla MSE1-A Puu-alumiini-ikkunasta

Tuotteen koko elinkaari ympäristöä kunnioittaen

Tiesitkö, että uusi ikkuna on myös ympäristöteko? Pienentääksemme tuotteidemme hiilijalanjälkeä niiden koko elinkaaren ajalta, otamme ympäristöasiat huomioon kaikessa mitä teemme.

Paljonko kotisi hiilijalanjälki pienentyisi Pihla-ikkunoilla?