Henkilötarina Antti Kuusi

Antti Kuusi toimii kuluttajamyynnin Itä-Suomen aluemyyntipäällikkönä Pihlalla. Lue alta, miten monimuotoista aluemyyntipäällikön työ Pihlalla on.

Antti Kuusen ansioluettelossa on työtehtäviä laidasta laitaan: nuorisotyöntekijästä maatalouslomittajaan ja ammattimuusikosta tapahtumatuottajaan. Myynnin kanssa hän on ollut tekemisissä yli 10 vuotta ja esihenkilötehtävissä noin kuusi vuotta.

Erilaiset työt tapahtumatuotannon parissa ovat kasvattaneet miehen stressinsietokykyä. Maatilalta taas on peräisin asenne, että työtehtävä viedään loppuun työajoista liikaa piittaamatta. Toisaalta kiireisessä myyntityössä aiemminkin ollut Kuusi tekee pitkästä aikaa normaalin pituista työviikkoa.

Aluemyyntipäällikkönä Kuusi vastaa myynnistä ja Pihlan jälleenmyyjien asiakastyytyväisyydestä omalla alueellaan Itä-Suomessa. Hän avustaa jälleenmyyjiä myyntiasioissa ja ratkoo yrittäjien kohtaamia ongelmia. Puhelin soi ja sähköpostia tulee tiuhaan.

Kuusen työpäiviin kuuluvat niin Teams-kokoukset kotitoimistolta Imatralta kuin automatkat tapaamisiin yrittäjien kanssa ympäri Itä-Suomea. Lisäksi pakettiin kuuluu kehitystyötä esimerkiksi asiakashankinnassa, viestinnässä ja markkinoinnissa. Viisihenkisessä tiimissä työtehtävä muovautuu omien osaamisalueiden mukaan.

Kuusi nauttii erityisesti työnsä yllätyksellisyydestä.

– Työtehtävät tulevat eteen nopeasti. Täytyy ymmärtää, mitä maailmalla tapahtuu ja miten markkina rakentuu. Työ on pitkälti ennakointia ja reagointia. Pyrin olemaan siellä, missä jälleenmyyjät tekevät työtään ja vaikuttamaan Itä-Suomen kehittymiseen alueena, Kuusi kertoo.

Mukavien ihmisten tapaaminen antaa aluemyyntipäällikölle virtaa.

– Pihlalla on todella hyvä porukka. Jälleenmyyjät ovat huipputyyppejä. Käynniltä lähtiessä jää aina hyvä mieli, vaikka olisi käsitelty vaikeita asioita. Jälleenmyyjät pistävät välillä hikoilemaan vaikeine kysymyksineen, mutta niin sen kuuluukin mennä, Kuusi sanoo.

– Pyrin aina lähtemään jonkun mukavan tyypin kanssa lounaalle. Siinä pääsee verkostoitumaan jälleenmyyjien ja Pihla Groupin työntekijöiden kanssa mukavasti, hän jatkaa.

Kuusen kokemuksen mukaan teot ovat puheiden mukaisia Pihla Groupilla. Terveet, inhimilliset arvot ovat hänelle tärkeitä.

– Taidan olla ensimmäistä kertaa sellaisessa työpaikassa, että arvot eivät ole vain puheita, vaan ne konkretisoituvat. Kaikki ovat ystävällisiä toisiaan kohtaan aidosti. Olen tuntenut oloni tervetulleeksi, pian viisi kuukautta Pihla Groupin työntekijänä ollut Kuusi sanoo.

Kuusi muistelee rekrytointivaiheen haastattelua hyvillä mielin.

– Silloin jo tuntui, että onko tällaista työpaikkaan olemassakaan. Valitsin lopulta neljästä mielenkiintoisesta vaihtoehdosta ja oikein valitsin. Tämä on ollut lottovoitto, hän hymyilee.