Annoimme iloa ja aikaa yksinäisille vanhuksille

Pihla Group Oy osallistui vanhuspalveluyritys Gubben onnellinen vanhuus -kummitoimintaan. Kummitoiminnan avulla autetaan yksinäisiä vanhuksia ja työllistetään nuoria merkityksellisen työn pariin.

Vanhuusvuosien pitäisi olla meille niitä onnellisimpia. Valitettavasti monelle näin ei kuitenkaan ole. Suomessa suuri osa vanhuksista kärsii yksinäisyydestä ja masennuksesta. Tämän vuoksi päätimme osallistua Gubben Onnellinen vanhuus -kummitoimintaan, jonka avulla voimme antaa iloa ja aikaa yksinäisille, vähävaraisille vanhuksille. Lisäksi työllistämme nuoria vuodeksi eteenpäin merkityksellisen osa-aikatyön pariin.

“Päätimme lähteä mukaan puhtaasta halusta auttaa ja tukea kummivanhustoimintaa. Olemme iloisia siitä, että Gubben kautta voimme lahjoittaa viikoittaisen kohtaamisen yksinäisille vanhuksille ja tarjota nuorelle henkilölle erityisen tärkeän työtehtävän. Toivomme Pihla Group Oy:n puolesta kiireettömiä ja arvokkaita kokemuksia”, kertoo Pihla Group Oy:n henkilöstöjohtaja Marko Kohvakka.

Gubbe etsii yksinäisille vanhuksille oman Gubbe-Sydänystävän, eli nuoren, joka perehdytetään tarkasti työhön. Nuori saa jatkuvaa tukea työhönsä ja käynneistä maksetaan nuorelle palkkaa. Vanhukset saavat vuodeksi eteenpäin oman Gubbe-sydänystävän, joka vierailee heidän luonaan viikoittain. Nuori auttaa arjen askareissa, kannustaa ulkoilemaan tai ihan vain on läsnä ja kuuntelee – mitä ikinä vanhus eniten kaipaa juuri sillä hetkellä.

Tulemme saamaan kuukausittain seuraavan vuoden aikana iloista postia, jossa on kootut terveiset kummivanhuksiemme voinnin kehityksestä. Jäämme innolla odottelemaan joulukuuta ja ensimmäisiä kuulumisia kummivanhuksiltamme.

Gubbe on ei-sairaan­hoidol­linen palvelu, jonka missiona onnellinen ja aktiivinen vanhuus.  Lisätietoja www.onnellinen-vanhuus.fi/