Me <3 opiskelijat

Teemme paljon yhteistyötä eri oppilaitosten kanssa ja olemme mukana pisin vuotta erilaisissa opiskelijatapahtumissa ympäri Suomen. Lisäksi järjestämme opiskelijavierailuja tehtaillamme, jotta he pääsevät tutustumaan syvemmin toimintaamme.

Syksy on kiireistä aikaa opiskelijoille. Sitä suuremmalla syyllä olemme iloisia, että olemme saaneet tavata ja tutustua opiskelijoihin jo monissa yhteyksissä tänä syksynä.

Vantaan pääkonttorille saimme vieraaksi Aalto-yliopiston lähemmäs 70 arkkitehtiopiskelijaa usealta eri vuosikurssilta. Aalto-yliopiston ekskursioille tyypillisesti, opiskelijoille tuli yllätyksenä vierailun kohde, mutta tutustuminen ikkunoiden ja ovien maailmaan oli opiskelijoille erittäin antoisaa. Arkkitehtiopiskelijat kertoivat, että lähempi tutustuminen ikkunoihin ja oviin avasi silmiä oman roolinsa vastuullisuudesta ja asiakkaiden valistamisesta vastuullisiin ja oikeisiin valintoihin. Ikkunoihin liittyy paljon asumisviihtyvyyteen, kestävään kehitykseen ja energiatehokkuuteen liittyviä teemoja, joista asiakkaiden tietoisuus on harvemmin suurempi kuin alan asiantuntijoiden.

Arkkitehtiopiskelijat pääsivät tutustumaan yritykseemme ja tuotteisiimme niin yritysesityksen muodossa, kuin toimistomme showroomillakin. Matkaan lähti muistona esitteitä ja yrityksemme logolliset juomapullot. Kokoonnuimme vierailun päätteeksi vielä aulaan, jossa saimme kuulla teekkarilaulua ja pienen muistamisen kiitoksena emännöinnistä. Oli suuri ilo ja kunnia saada vieraaksi tulevaisuuden osaajia! Kiitos vierailusta Aalto-yliopisto.

Aalto-yliopiston lisäksi olemme tehneet yhteistyötä jo useamman vuoden ajan LAB-ammattikorkeakoulun Lahden toimipisteen kanssa. Parina viime vuonna opiskelijavierailuja tehtaillemme ei ole voitu tehdä koronaviruspandemian vuoksi. Tänä vuonna saimme vihdoin puutekniikan insinööriopiskelijat myös paikan päälle tutustumaan toimintaamme ja tuotantoomme Ruoveden tehtaalle.

Tulevat puutekniikan insinöörit pääsivät kiertämään kahdessa eri ryhmässä koko tuotantomme läpi ja kuulemaan lisää toiminnastamme. Opiskelijat olivat kaiken kaikkiaan 2.-4.-vuosikurssin opiskelijoita, osa jo hyvin lähellä valmistumista, osa vielä opintojen alkutaipaleella.

Opiskelijoiden näkökulmasta tuotanto ja toiminta Ruovedellä vaikutti todella monipuoliselta. Heidän mielestään tuotannossa näytti myös hyvin modernilta ja automatisoidulta, ja siitä huolimatta työssä oli kuitenkin paljon ihmisiä. Tässä kiteytyy alan monipuolisuus; toisaalta modernius mutta myös vahva käsityöläisyys, jota ei voi korvata koneilla.

LAB-ammattikorkeakoulun mukana olleet opettajat puolestaan kertoivat, että vierailut puusepänteollisuuden yrityksissä on erittäin tärkeää opiskelijoiden tulevaisuuden kannalta. Ekskursioita tehdään, jotta opiskelijat pääsisivät näkemään ja havainnoimaan kuinka monipuolinen teollisuuden alamme oikeastaan onkaan. Ikkunat ovat iso osa puusepänteollisuutta ja siksi vierailu Ruoveden tehtaalla on hyvin käytännönläheinen ja opettavainen.

Erilaisten ekskursioiden lisäksi olemme yrityksenä mukana erilaisilla rekrymessuilla ja oppilaitosvierailuilla. Lisäksi teemme aktiivisesti yhteistyötä useiden oppilaitosten ja korkeakoulujen kanssa. Tulevaisuuden osaajat ovat tärkeä sidosryhmämme, sillä ilman heitä ei ole myöskään meitä, niin nyt kuin tulevaisuudessakaan.

Mikäli oppilaitosyhteistyö kiinnostaa, voit olla yhteydessä:
HR Business Partner
Henna Paananen
henna.paananen@pihla.fi