TIEDOTE 3.11.2021
Julkaisuvapaa

Pihla maksimoi luonnonvalon saariston luontoa ja ympäristöä kunnioittaen Naantalin Asuntomessuilla 2021

Suomen suosituin ikkuna- ja ovivalmistaja Pihla on jälleen mukana ensi vuoden Asuntomessuilla, jotka järjestetään Naantalin upealla Luonnonmaan saarella 15.7.-14.8.2022. Naantalin Asuntomessualueen Lounatuulen yhtenä tärkeänä teemana on luonnon kunnioittaminen – saaristoluonnon ja kalliomaaston huomioiminen ovat olleet koko alueen suunnittelun lähtökohtina.

Pihla on päänäytteilleasettaja Chalet Pihla -messukodissa, joka on saanut nimensä Pihla ikkunoiden ja ovien mukaan.

Chalet Pihla:

  • Pihlan ekologiset ja kotimaiset avattavat ja kiinteät ikkunat (Pihla Varma ja Pihla Termo)
  • Pihla Antennilasi varmistamaan mobiiliverkon pääsy sisälle
  • Ikkunoiden auringonsuojalasitus sisätilojen lämpötilan nousun hillitsemiseksi
  • Alakerran makuuhuoneessa energiatehokas lasiliukuseinä
  • Valoisa ja harmoninen sisustus
  • Kotimaisuus, ekologisuus ja laadukkuus sekä käytännöllisyys sisustuksen pääteemoina
  • Ekologinen painumaton Honkarakenteen hirsi
  • Lammin kellariperustus

Rakentaminen luonnon ehdoilla

Pihlan toimintaa ohjaa vahvasti vihreät arvot ja meille ympäristön kunnioittaminen on meille kunnia-asia. Työskentelemme jatkuvasti entistä ekologisempien ratkaisujen löytämiseksi ja pienentääksemme tuotteidemme hiilijalanjälkeä niiden koko elinkaaren ajalta. Otamme ympäristöasiat huomioon kaikessa mitä teemme. Ikkunat ja ovet ovat tärkeässä roolissa rakentamisessa, ja onkin hienoa, että voimme omalta osaltamme olla mukana rakentamassa kestävämpää huomista ja jakaa Asuntomessujen kanssa ympäristön kunnioittamisen tärkeyden.

Pihlan arvoja ovat avoimuus, rehellisyys, välittäminen ja hyvin tehty työ. Nämä arvot luovat pohjan luottamukselle. Olemme sitoutuneita yhtiömme tavoitteisiin puolittaa hiilidioksidipäästöjä vuoteen 2030 mennessä sekä saavuttaa hiilineutraaliudenvuoteen 2050 mennessä. Pihlan Ruoveden tehtaalle onkin myönnetty ISO 14001 Ympäristösertifikaatti, joka on tunnustus jo tähän asti tehdystä hyvästä työstä ympäristön hyvinvoinnin eteen ja se myös velvoittaa meitä pihlalaisia jatkamaan tärkeää työtä toimintamme ympäristövaikutuksien pienentämiseksi.

Messukoti Chalet Pihla – Ikkunat ja ovet suunnittelun lähtökohtana

Pihla toimii päänäytteilleasettajana Chalet Pihla -messukohteessa. Kohde on saanut nimensä Pihla ikkunoiden ja ovien mukaan, sillä ikkunat ja ovet ovat toimineet kodin suunnittelun perustana. Kaksikerroksinen hirsitalo seisoo jylhällä kalliotontilla ja sisältä aukeaa näkymät kauniin Airiston yli. Ulko-ovelta alkavat lenkkipolut merenrantaan, golf-kentälle sekä Luonnonmaan rauhallisiin metsiin.

Ekologisuus ja kestävä kehitys ovat olleet tärkeitä teemoja myös Chalet Pihlan suunnittelussa ja rakentamisessa. Rakennuttajat halusivat rakentaa kodin, joka kestää kaikin puolin käyttöä ja aikaa, ja siksi kohteessa on pyritty käyttämään kotimaisia toimijoita ja panostamaan laadukkaisiin sekä kestäviin rakennus- ja sisustusmateriaaleihin.

Asunnosta haluttiin tehdä yleisilmeeltään rauhallinen, harmoninen sekä valoisa ja siksi ikkunat olivat tärkeässä osassa jo rakennusprojektin alkumetreillä. Jo tontin valinnassa oli selvää, että kaunis ympäröivä luonto haluttiin ottaa osaksi sisustusta ja maksimoida sisään tuleva valon määrä. Luonnonvalo läpäiseekin talon kaikilta sivuilta, ja sisustus halutaan pitää simppelinä, jotta ympäröivä luonto pääsee oikeuksiinsa.

Talon toista päätyä koristaa massiivinen lasiseinä kokolasisine pariovineen, josta valo soljuu ääntä eristävien väliseinäikkunoiden läpi leviten koko yläkertaan. Eri ilmansuuntiin sijoitetut kiinteät ja 4-lasiset avattavat Pihla Termo -ikkunat mahdollistavat maksimaalisen valonmäärän sekä tuuletuksen sisätiloissa eri vuorokauden aikoina. Ikkunoiden yhteyteen sijoitetut tuuletusluukut haluttiin huonekohtaista lisätuuletusta varten. 

Energiatehokkuuden ja käytettävyyden lisäksi ikkunoihin haluttiin auringonsuojalasitus sisätilojen lämpötilan nousun hillitsemiseksi. Kodissa haluttiin mahdollistaa myös mobiilisignaalin täydellinen kuuluvuus varustamalla alakerran makuuhuoneen ikkuna Pihla Antennilasilla, sillä betoniseinät ja -välipohja vaimentavat merkittävästi mobiilisignaalia.

Talon pääoveksi valikoitui täysipuinen puupaneeli ovi Pihlan puuovimallistosta. Pihlan puuovessa yhdistyy perinteinen puusepän käsityötaito, modernin ulko-oven rakenne ja tyylikäs muotoilu. Täyspuuovi istuukin kohteen ympäröivään luontoon sulautuen samalla talon tummanpuhuvaan tyylikkääseen verhoiluun.  Alakertaan haluttiin tuoda laajoja näkymiä sekä valoa ja avaruutta. Pihlan lasiliukuseinä avaa kauniin metsänäkymän makuuhuoneesta yhdistäen tehokkaasti sisä- ja ulkotilat, samalla tehostaen tilankäyttöä. Lasiliukuseinät täyttävät nykyhetken kovat ympäristö- ja energiatehokkuusvaatimukset, joten tiiveydeltään ja lämpöteknisiltä ominaisuuksiltaan ne vastaavat perinteisiä ulko-ovia.

Pihla on esittelemässä Chalet Pihla -messukohdetta Asuntomessujen Mediapäivillä Naantalissa 4.11.2021.

Lisätietoja:

Mika Kanervo, markkinointipäällikkö, Pihla Group Oy

mika.kanervo@pihla.fi / 050 375 6333

pihla.generodigital.com/asuntomessut