Kotimaiset Pihlan ikkunat varmistavat toimivat kodit myös Loviisan Asuntomessuilla

Suomen suosituin ikkuna- ja ovivalmistaja Pihla on jälleen mukana Asuntomessuilla, jotka järjestetään tänä vuonna Loviisanlahden itäisellä Kuningattarenrannalla, poikkeuksellisen edustavassa ja merellisessä miljöössä 7.7.–6.8.2023.

Asuntomessuilla korostuvat asunnon merkitys laajemmin kuin kotina, sekä valaistus ja merellisyys. Kuningattarenrannan kohteiden tilat ovat suunniteltu niin, että ne muuntuvat asukkaiden eri elämäntilanteisiin ilman suurempia remontteja.

Pihlan kotimaisia ja Suomen suosituimpia ikkunoita ja ovia on nähtävillä useammassa messualueen kohteessa. Pihlan messuosaston löytää koko messujen ajan Dekotalojen kohteen 24. Lilla Hyggen yhteydestä. 

Toimiva koti Pihlan ikkunoilla ja ovilla myös Loviisan Asuntomessuilla 

Messualuetta ympäröivien merellisten maisemien tuominen osaksi sisustusta, luonnonvalon määrän maksimoiminen sisätiloissa, sekä sujuvan arjen takaaminen ohjasivat tämän vuoden messukotien suunnittelua. Nykyisin koti voi toimia perinteisen roolinsa lisäksi myös etätyöpisteenä tai vapaa-ajan asuntona, joten arjen sujuvuus on varmistettava monesta eri näkökulmasta. Merellinen asuinympäristö tuo asukkaille mukanaan vastuun ympäristön ja meren hyvinvoinnista ja messualueen suunnittelussa onkin huomioitu ympäröivän eläimistön ja rantamaiseman luonnonmukaisuuden vaaliminen, jonka vuoksi ympäristöystävällinen rakentaminen on myös yksi tämän vuoden Asuntomessujen kulmakivistä. 

Ikkunat ja ovet ovat merkityksellisessä roolissa rakentamisessa, ja olemme ylpeitä, että voimme osaltamme olla mukana luomassa kestävämpää huomista ja jakaa Loviisan Asuntomessujen kanssa vastuun ympäristön ja meren hyvinvoinnin tärkeydestä. Energiatehokkailla ja ympäristöystävällisillä ikkunoilla voidaan vähentää ympäristön kuormitusta, sekä varmistaa talon energiatehokkuus, hyvä sisäilman laatu, turvallisuus, mobiiliyhteyksien toimivuus sisätiloissa, sekä asukkaiden yleinen hyvinvointi ja sujuva arki. Unohtamatta luonnonvalon määrän maksimointia sisätiloissa ja maisemia osana sisustusta. 

Kun kodit toimivat nykyisin useammassa roolissa, tarkoittaa se myös sitä, että kotien tiloissa vietetään enemmän aikaa. Ikkunoiden lasitusratkaisuilla voi vaikuttaa tehokkaasti moneen asiaan, jotka tekevät kodista miellyttävän paikan oleskella ja messukohteissakin erilaiset lasitusratkaisut ovat tehokkaasti hyödynnetty. Loviisan Majakassa eli kohteessa numero 6. ja 7. on hyödynnetty suurissa XL-kokoisissa kiinteissä ikkunoissa Pihlan Auringonsuojalasia, jolla varmistetaan, että oleskelu suurien ikkunoiden edessä on mukavaa myös aurinkoisilla kesäsäillä eivätkä sisätilat pääse liikalämpenemään. Lisäksi Loviisan Majakassa, sekäFinnlamellin kohteessa numero 19. Kuningattaren Helmessä on hyödynnetty huurtumatonta lasia, joka ehkäisee erityisesti keväisin ja syksyisin tavallisen ikkunan ulkopinnan huurtumisilmiön. 

Kohde 24. Messukoti Lilla Hygge  – tyylikkyyttä mustilla yksityiskohdilla 

Pihlan messuosasto löytyy kohteen 24. Lilla Hyggen yhteydestä, jossa jokainen neliö on suunniteltu vastaamaan taloon muuttavan perheen tarpeita ja unelmia. Kodin rooli monessa eri käyttötarkoituksessa tulee hyvin esille Lilla Hyggen kohdalla, joka toimii siis lapsiperheen kotina ja sujuvan arjen mahdollistajana, vanhempien työtilana, harrastusten toteuttamisessa, tunnelman tyyssijana ja juhlien keskiönä. 

Kohteeseen valitut matalaenergiset Pihlan Termo BLACK-ikkunat takaavat, että talo on energiatehokas ja ympäristöystävällinen, sillä lämpöhukkaa ei ikkunoiden kautta pääse syntymään. Hyvään sisäilmaan ikkunat vaikuttavat kohteessa tuuletusmahdollisuudella, jolloin tiloihin saadaan tehokkaasti ja nopeasti raikasta ilmaa. Kohteeseen valitut Pihlan ulko- ja takapihaovet ovat vahvistamassa kodin turvallisuutta esimerkiksi pääoveen valitulla Yale Doorman älylukituksella, joka mahdollistaa avaimettoman kulkemisen ja perheen pienimpien kohdallakaan ei tarvitse tällöin huolehtia kotiavainten hukkumisesta. 

Lasipintojen koossa ei ole kohteessa säästelty, vaan makuuhuoneisiin ja oleskelutiloihin on jokaiseen valittu suuret ikkunat merellisen maiseman tuomiseksi osaksi sisustusta. Suuret ikkunat tuovat luonnonvalon tehokkaasti sisätiloihin ja varmistavat, että ympäröivistä upeista merellisistä maisemista voi nauttia huonommallakin säällä ikkunoiden kautta. Musta väri jatkaa suosittuna uudisrakentamisen trendinä ja Lilla Hyggen kaikki ikkunat ja ovet ovatkin valittu värimaailmaltaan mustaksi yksityiskohtia myöten. Mustat ikkunat ja ovet tuovat kontrastia talon vaaleaan julkisivuun ja ryhtiä sisustukseen. 

Pihla-tuotteita esillä seuraavissa kohteissa Loviisan Asuntomessuilla 2023: 

Kohde 6: Loviisan Majakka – Tiiskeri

Kohde 7: Loviisan Majakka – Loisto

Kohde 19: Kuningattaren Helmi

Kohde 21: Karpalo

Kohde 24: Lilla Hygge

Kohde 25: Villa Kungen

Loviisan Asuntomessut 2023: Havainnekuva Dekotalo Lilla Hygge. Kuva: Dekotalo
Loviisan Asuntomessut 2023: Dekotalo Lilla Hygge. Kuva: Dekotalo

Lisätietoja ja kuvapyynnöt: 

Meri Oikarinen, markkinointipäällikkö, Pihla Group Oy 

meri.oikarinen@pihla.fi / 040 185 4946 

pihla.generodigital.com/asuntomessut