Seurayhteistyöllä tuetaan nuoria urheilijoita

Pihlan ja valtuutettujen Pihla jälleenmyyjien yhteistyöllä tuetaan nuorisourheiluseuroja ja nuoria urheilijoita.

Seurayhteistyöllä hyötyjä puolin ja toisin

Pihlan seurayhteistyömalli sai alkunsa loppuvuodesta 2022. Kyseessä on Pihlan ja Pihlan valtuutettujen jälleenmyyjien yhteistyömalli, jonka tarkoituksena on tukea nuorisourheiluseuroja ja nuoria urheilijoita. Useat Pihla jälleenmyyjät tekevät yhteistyötä nuorisourheiluseurojen kanssa, mutta myös yhteistyö yksittäisen urheilijan kanssa on mahdollista.

Yksilöurheilijaa tukemalla tuloksiin

Pihla ja Pihlan Savonlinnan alueella toimiva jälleenmyyjä Rakennuspalvelu JaKa Oy tukee Joensuun Kalevan Rastia edustavan, 18-vuotiaan Iida-Emilia Kaiposen urheilijauraa. Savonlinnassa harjoittelevan, SM-tasolla kilpailevan Iida-Emilia Kaiposen päälaji on suunnistus.

Rakennusliike JaKa Oy:n Janne Kapanen törmäsi Iida-Emilian isään hiihtoladulla ja ajatus yhteistyöstä sai alkunsa saman tien.

Tuen mielelläni paikallisia nuoria urheilijoita, sillä toivon vilpittömästi heidän menestymistään.

Tukemalla jo menestyvää urheilijaa Iida-Emiliaa, toivon että hänen menestys ruokkisi kaikkia nuoria liikunnan pariin. Itselle liikunta on ollu aina osa elämänrutiineja ja se on auttanut minua jaksamaan arjessa. Olen todella iloinen jos voin osaltani edistää nuorten keskuudessa liikunnan lisäämistä.

Janne Kapanen
Rakennuspalvelu JaKa Oy

Iida-Emilia Kaiponen yhteistyössä Pihlan jälleenmyyjän kanssa

Saimme mahdollisuuden haastatella Iida-Emilia Kaiposta, joka tällä hetkellä keskittyy vahvasti suunnistusuraansa lukion lisäksi. Kysyimme Iida-Emilialta hänen taustoistaan ja tulevaisuudensuunnitelmistaan, sekä hänen odotuksistaan yhteistyöltä Pihlan jälleenmyyjän kanssa.

Kuka olet?

Iida-Emilia Kaiponen, tulevana kesänä 19-vuotta täyttävä Savonlinnalainen. Suunnistaja ja lukiolainen.

Mitä teet?

Olen lukion kolmannen vuoden opiskelija ja tavoitteenani on suorittaa lukio neljään vuoteen. Viikoittainen arkeni koostuu koulusta ja treeneistä. Lisäksi käyn kuukausittain harjoitusleireillä ja kilpailen. Päälajini on suunnistus, mutta hiihdän ja pyöräilen myös omaksi ilokseni.

Milloin olet aloittanut lajin?

Minut vietiin alakouluikäisenä, noin 8-vuotiaana suunnistuskouluun. Kipinä ei ihan tuolloin syttynyt vaan hiihdin ja juoksin aiemmin. 4 vuotta sitten aloitin suunnistuksen tosissaan.

Miten laji valikoitui?

Vanhemmat ovat ohjanneet minut kestävyysurheilun pariin. Myöhemmin päätin itse ohjautua tosissaan suunnistamaan. Lajin vaativuus kiehtoo minua, sillä fyysisesti suunnistuksessa ollaan äärimmillään ja tehdään älyllisiä ratkaisuja samalla.

Mitä tavoitteita sinulla on urheilijaurallasi?

Unelmani on edustaa Suomea arvokisoissa ja mahdollisesti maajoukkueessa. Tällä hetkellä keskityn kuitenkin panostamaan ja tekemään parhaani harjoitellessa ja katsotaan mihin se kantaa.

Tärkeimmät lähitulevaisuuden kilpailut / suunnitelmat?

Lähitulevaisuuden tärkeät kilpailut ovat SM-kisat, sekä keväällä alkavat näyttökisat nuorten MM-kisoja varten.

Miten odotuksia sinulla on yhteistyöstä Pihlan kanssa?

Olen innoissani ja uskon, että pystytään yhteistyöllä tukemaan puolin ja toisin. Yhteistyö tuo varmasti molemmille osapuolille hyötyä.