Ikkunakauppa syntyy asiakkaan tarpeita kuunnellen

Pertti Kiven yli 5000 kaupan myyntiuraa juhlistettiin kakulla

Pihlan kuluttajamyynnissä 18 vuotta ahkeroinut Pertti Kivi on tehnyt uransa aikana yli 5 000 ikkuna- ja ovikauppaa. Tehtyjen kauppojen takana on tuhansia ja taas tuhansia kohtaamisia suomalaisissa kodeissa.

– Jokaiseen kotiin astun sitä kunnioittaen. Annan asiakkaalle aikaa kertoa mitä hän tarvitsee. Kun asiakas tavataan, siinä ollaan läsnä. Kauppa syntyy, kun luottamus syntyy, Kivi sanoo.

Tyytyväisistä asiakkaista kasvaa aktiivisia suosittelijoita. Hyvän asiakaskokemuksen varmistavat aito kiinnostus asiakkaan tarpeista, laadukkaat tuotteet ja saumaton palveluketju ensi kontaktista asennukseen ja takuuseen.

– Kun olemme keskustelleet asiakkaan toiveet ja tarpeet läpi, teen ehdotuksen hänen kotiinsa parhaiten sopivasta kokonaisuudesta heti paikan päällä. Ikkuna- ja ovimalli, väri sekä mahdolliset lisätarvikkeet, kuten sälekaihtimet ja hyttyspuitteet, ovat tarkasti listattuna. Selkeästä kokonaisuudesta on helpompi tehdä päätös. Hinnasta päästään sopuun, kun tuote- ja palvelukokonaisuus miellyttää, Pertti Kivi kertoo.

Monet asiakkaat tekevät paljon ennakkotyötä internetissä ja tarjouksia on kysytty useammalta valmistajalta. Asumismukavuuden ja lämpötalouden paraneminen nousevat ikkunaremontin hyödyistä tärkeimmiksi.

Laatu syntyy tiimityöllä

Pertti Kiven sekä asiakashankkijoiden ja jälleenmyyjäverkoston ahkera työ varmistaa paitsi asumismukavuuden ja energiatehokkuuden lisääntymisen suomalaisissa kodeissa, myös säännöllistä työtä laadukkaaseen, kotimaiseen ikkuna- ja ovituotantoon.

Kun myyjä on varmistanut kaupan, astuu mukaan iso joukko ikkuna- ja oviteollisuuden ammattilaisia. Vaikka myyjän arki on usein yksinäistä puurtamista, huippusuoritukset vaativat koko tiimin saumattoman yhteistyön.

– Oma tiimi, ikkuna- ja ovitehdas sekä asentajat varmistavat tyytyväisen asiakkaan hoitamalla oman osuutensa laadukkaasti. Seuraan kohteideni etenemistä ja varmistan omalta osaltani, etteivät asiakkaat jää missään prosessin vaiheessa tyhjän päälle, Kivi kertoo.

Alunperin Pertti Kivi aloitti Ruoveden tehtaalla alumiinisahurina ja tuotteet tulivat tuotantolinjalla tutuiksi. Joulun välipäivinä vuonna 1998 myynnin edustaja kertoi, miten tehtaalle saadaan työtä.

– Työ kuulosti niin innostavalta ja kiinnostavalta, että kävin kysymässä saisinko mahdollisuuden kokeilla myyntihommia. Asiakkaiden kohtaaminen on edelleen innostavaa, Kivi pohtii.