Pihlan ovet Vertexissä

Pihlan uudistettu ovikirjasto on nyt saatavilla Vertexissä, joka on suunnittelussa käytettävä suomalainen 3D-mallinnusohjelmisto.

Uusimman Vertex BD rakennussuunnitteluversion päivityksen mukana tulee entistä laajempi Pihla-ovikirjasto, josta löytyy kattavasti kaikki ovimallit. Ovikirjasto on nyt myös entistä selkeämpi, mikä nopeuttaa ja helpottaa suunnittelua. Suomen valmistaloteollisuus käyttää talosuunnittelussaan laajalti Vertex-ohjelmistoa.

Vertex BD:ssä ovet ovat rakennuskomponentteja, joita voi lisätä rakennukseen joko pohjakuvassa tai mallissa. Kun ovi on lisätty seinään, se leikkaa seinään aukon ja liittyy osaksi seinää. Pohjakuvassa seinän rakennekerrosten viivat katkeavat oven kohdalla.

Oven mahdolliset lasipinnat ovat läpinäkyviä 3D-mallissa. Oven koko, kätisyys, aukeamissuunta ja väri ovat muunneltavissa ja rakennuksen ovista voi luoda RT-ohjekorttien mukaiset ovikaaviot.

Oville voi valita lisävarusteita, jotka esitetään myös ovikaavioissa. Lisävarusteet ovat materiaali- ja valmistustietoja, kuten esimerkiksi oven tyyppi ja väri. Pohjakuvaan voi lisätä myös oviluettelon.