Henkilötarina Pekka Luostarinen

Pekka työskentelee Pihlalla liiketoimintapäällikkönä kuluttajamyynnin liiketoimintayksikössä. Pekan työnkuva on monipuolinen ja päivät vaihtelevia. Päivittäin hän esimerkiksi seuraa liiketoiminnan kannattavuutta, sekä toimii tukena tiimilleen kinkkisissä tilanteissa. Lue Pekan tarina alta!

Pihlan jälleenmyyntikanavan liiketoimintapäällikkö innostui rakennusalasta oman talonrakennusprojektin myötä. Pitkä työkokemus Pihla Groupissa auttaa hahmottamaan liiketoiminnan kokonaisuuden kuluttajan toiveista koko yksikön talouteen asti. 

Oma taloprojekti sytytti innostuksen rakennusalaan

Talonrakennusprojektista se lähti. Pekka Luostarinen tuli ensimmäisen kerran Tiivin palvelukseen kuluttajamyyjäksi kymmenisen vuotta sitten. Brändi oli tuttu asentajana toimivan ystävän kautta. 

– Olin rakennuttanut juuri omakotitalon ja siltä pohjalta uskalsin hakea ikkunamyyjän tehtävään. Myyminen oli jo tuttua, koska minulla oli 14 vuoden kokemus työsuojelutuotteiden myymisestä, Luostarinen kertoo. 

Koska Luostarinen on valmistunut alun perin kokiksi, hänellä ei ollut varsinaista myynnin koulutusta. Sittemmin hän on ollut valmennuksissa ja erilaisissa johtamiskoulutuksissa. Nyt on meneillään liiketoiminnan johtamiskoulutus. 

Myyjästä liiketoimintapäälliköksi

Kuluttajamyyjän tehtävästä Luostarinen eteni Etelä-Suomen aluemyyntipäälliköksi Tiiville ja sittemmin saman nimikkeen alle Pihlalle. Pihlan Etelä-Suomen jälleenmyyntikanava oli alkutekijöissään, ja Luostarinen on päässyt rakentamaan ja kehittämään verkostoa omalla alueellaan. Pari vuotta sitten Luostarisesta tuli jälleenmyynnin liiketoimintapäällikkö. 

– Olen nähnyt, miten kauppaa tehdään kuluttajan luona ja millaisia palveluita he tarvitsevat, jotta he luottavat meihin. Kokonaisuuden ymmärtäminen on tärkeää, ja pystyn antamaan tiimilleni edellytykset menestymiseen, Luostarinen sanoo. 

Päivittäisessä työssään Luostarinen pitää huolen siitä, että toiminta on kannattavaa. 

– Seuraan oman kanavani taloustilannetta ja sitä, miten toimitusketjut toimivat. Lisäksi olen tiimiläisteni tukena kinkkisissä tilanteissa. 

Työssä tarvitaan itseohjautuvuutta ja ongelmanratkaisukykyä. Päätöksiä täynnä olevan työn vastapainoksi on hyvä harrastaa liikuntaa. Luostarinen käykin treenaamassa kuntosalilla.

– Siinä saa työstressin pois mielestä ja treenin jälkeen on hyvä ja rentoutunut olo, hän vinkkaa. 

Pihla Group tarjoaa mahdollisuuksia edetä omalla uralla

Parasta liiketoimintapäällikön työssä on Luostarisen mielestä työtehtävien monipuolisuus ja työyhteisön tuki. Ratkaisukeskeisyyttä ja päätöksentekotaitoja tarvitaan. Hän nauttii siitä, että pystyy itse vaikuttamaan asioihin ja luomaan entistä parempia toimintatapoja. 

Pihla Groupilla on saanut viihtymään juuri mahdollisuudet itsensä kehittämiseen sekä yhtiön arvomaailma. 

– Jaamme samanlaisen arvomaailman johtoryhmän kanssa. Lisäksi olen päässyt erilaisiin työtehtäviin, nyt on menossa neljäs kymmenen vuoden sisään. Haluan mennä eteenpäin urallani ja täällä olen päässyt kasvamaan saman talon sisällä, hän pohtii.