Hyttyspuitteiden tarkastus

Hyönteispuitteet kannattaa tarkistaa näin keväisin ennen uuden hyttys- ja siitepölykauden alkamista, että kutsumattomat vierailijat ja nenää kutittava siitepöly pysyvät varmasti poissa.

Hyttyspuitteet on suositeltavaa varastoida talveksi

Talven tullessa on hyvä hetki poistaa hyönteispuitteet ikkunoista ja siirtää ne varastoon odottamaan kevättä. Metalliverkkoiset hyttyspuitteet voi jättää ikkunaan talveksi. Hyttysverkkojen poistaminen on pieni, mutta hyödyllinen toimenpide, sillä verkkojen rikkoutumisriski on talvikaudella suuri. Kokemuksemme mukaan pikkulinnut nokkivat verkkoon jääneitä hyönteisiä, jolloin muuten hyväkuntoiset verkot reikiintyvät. Hyönteispuitteen varastointiin soveltuu kuiva paikka, johon hyttyspuitteet voidaan asettaa pystyasentoon.

Mikäli sinulla on useampi eri kokoinen hyttyspuite, ne kannattaa merkitä ennen varastointia. Hyttyspuite irrotetaan avaamalla aukipitolaitteen kytkentä niin, että ikkuna saadaan kokonaan auki. Muoviset kiinnikkeet irrotetaan ensin, jonka jälkeen puite voidaan nostaa pois. Irrottamisen yhteydessä kannattaa tarkistaa, että muoviset kiinnikkeet ovat tallella ja ehjiä.

Kuinka irrottaa Pihlan hyönteispuite ikkunasta?

Pihlan ikkunoiden hyttysverkot voi irrottaa helposti ilman työkaluja, kiinnitys keväällä onnistuu yhtä helposti.

  1. Irrota hyönteispuitteen lukituskiinnikkeet.
  2. Nosta hyönteispuite pois ikkunasta.

Uudet hyttyspuitteet vanhojen tilalle

Pihlan verkkokaupasta voi tilata uuden hyönteispuitteen rikkoutuneen tilalle, tarjolla on myös pelkkiä hyttysverkkoja ja hyönteispuitteen kiinnikkeitä. Tuotteet ovat yhteensopivia vain Pihlan valmistamien ikkunoiden kanssa.


Vaihtoverkot vanhoihin hyttyspuitteisiin

Hyttyspuitteiden kiinnikkeet