Ikkunoilla ja ovilla varmistetaan kodin turvallisuus

Ikkunoihin ja oviin on valittavissa paljon ominaisuuksia, jotka lisäävät kodin turvallisuutta. Lasiturvallisuus, erilaiset lisävarusteet ja lukitukset takaavat, että koti on turvallinen sen jokaiselle asukkaalle.

Ikkunat ja ovet ovat kodin turvallisuuden tukipilarit

Ikkunat ja ovet vaikuttavat monen muun asian lisäksi kodin turvallisuuteen merkittävästi. Oman kodin tulisi olla maailman turvallisin paikka asukeilleen, joten turvallisuuteen kannattaa todellakin panostaa.

Katso videolta, mitä käytännön esimerkkejä Antti kertoo ikkunoiden ja ovien vaikutuksesta kodin turvallisuuteen.

Lasivalinnat nostavat turvallisuuden ja käyttömukavuuden uudelle tasolle

Suurten lasipintojen suosion kasvaessa jatkuvasti myös lasiturvallisuuteen on kiinnitettävä enemmän huomiota. Ikkunoihin saa valittua karkaistun turvalasin, jolla parannetaan lasin kestävyyttä, sen kykyä vastaanottaa iskuja ja taivutusta sekä kestoa lämmönvaihteluita vastaan. Turvalasia on käytettävä ikkunoissa aina, kun lasipinnan korkeus lattiasta on alle 70 cm. Rikkoutuessaan karkaistu turvalasi murenee pieniksi murusiksi eikä aiheuta suuria lasinsiruja ja näin ollen haavoittumisen vaaraa.

Laminoitua turvalasia on käytettävä, kun kohdassa on putoamisvaara eli tasojen välinen korkeusero on suuri. Laminoitu lasi valmistetaan kiinnittämällä muovikalvolla kaksi tasolasia yhteen, joka tekee laminoidusta turvalasista sitkeän ja vaikeasti rikottavan.

Lue lisää karkaistun turvalasin eri käyttötarkoituksista.

Innovatiivisissa älylukoissa yhdistyy käyttäjäystävällisyys ja turvallisuus

Pihlan oviin on saatavilla Yale Doorman älylukitus, sekä Yale Linus älykäs vääntönuppi. Älylukitukset toimivat ilman perinteistä avainta ja ovesta pääseekin kulkemaan etäohjauksen tai koodin avulla. Avaimeton kulku mahdollistaa sen, ettei kotiavaimia tarvitse kantaa mukana ja avaimet eivät pääse perheen pienimmilläkään hukkumaan. Yale Doorman älylukituksen automaattinen lukitustoiminto huolehtii oven lukitsemisesta, joten kiireelliset lähdöt kotoa eivät aiheuta epävarmuutta tuliko ovi lukittua.

Yalen älylukitukset ovat suunniteltu Suomessa käytettäväksi. Älylukitukset kestävät Suomen vaativat sääolosuhteet ja Yale Doorman on myös UV-suojattu eli ei haalistu auringolle altistuessaan.

Nykyaikaiset kaihdinratkaisut ovat lapsi- ja lemmikkiturvallisia

Ikkunoiden kaihdinratkaisuja on kehitetty vuosien saatossa perinteisistä säätötangolla ohjattavista sälekaihtimista, nupeilla ohjattaviin integroituihin sälekaihtimiin. Integroiduissa sälekaihtimissa narut eivät jää roikkumaan vaarallisesti lastenkaan ulottuville vaan nämä voidaan kiertää narunupin ympärille turvallisesti. Integroidusta sälekaihtimesta on saatavilla myös sisäänkelaava versio, joka nimensä mukaisesti kelaa ylimääräiset narut puitteen sisään.

Pihlan ikkunoihin ja oviin on saatavilla lisäksi ylä- ja alareunasta ohjattava vekkikaihdin, jossa ei myöskään ole vaarallisesti roikkuvia naruja. Vekkikaihtimen kangas on tutkitusti turvallinen ja Öko-Tex sertifikaatti takaa ettei kankaassa ole myrkyllisiä kemikaaleja tai näiden jäämiä.

Lasivaihtoehdot

Tutustu tarkemmin minkälaisia lasivaihtoehtoja Pihlan ikkunoihin ja oviin on valittavissa.

Älylukitukset

Lue lisää Pihlan oviin saatavilla olevista älylukituksista.

Kaihdinratkaisut

Lue lisää Pihlan tuotteisiin saatavilla olevista kaihdinratkaisuista.

Rakennatko vai remontoitko?
Pyydä tarjous Pihlalta!