Korkeat ikkunat ovat näyttävä valinta nykyaikaisessa kodissa

Korkeat lattianrajasta kattoon ulottuvat ikkunat kasvattavat suosiotaan edelleen jatkuvasti ja näky onkin tuttu yhä useammassa modernissa kodissa. Korkeat ikkunat haastavat sisä- ja ulkotilojen rajan ja tuovat ulkotilat osaksi sisustusta.

Modernin kodin korkeat ikkunat hämärtävät rajan sisä- ja ulkotilojen välillä. Ympäröivä maisema on todella mahdollista ottaa osaksi sisustusta suurten, korkeiden ikkunoiden kautta. Korkeiden ikkunoiden kautta sisätiloihin tuleva runsas luonnonvalon määrä vaikuttaa myös kodin valaistussuunnitteluun. Korkeilla lattiasta kattoon saakka ulottuvilla ikkunoilla voi luoda kotiin kuin kotiin ylellisen tunnelman. Korkeat ikkunat ovat usein kiinteitä ikkunoita, sillä kaikista suurimpien lasipintojen luominen on mahdollista kiinteillä ikkunoilla.

Korkeat ikkunat ilman huolta vedon tunteesta tai kuumuudesta

Aiemmin korkeat ikkunat tiesivät kotona talvisin vedon tunnetta ja kesäisin jopa kasvihuoneeltakin tuntuvaa sisäilmaa auringon porottaessa ikkunoista sisään. Ikkunateollisuuden ja lasiratkaisujen kehittyessä ei vedon tunteesta, kuumuudesta, häikäisystä sekä suurista lämmitys- ja jäähdytyslaskuista tarvitse enää huolehtia, vaan nykyisin on mahdollista valita huoletta suuria, jopa 10 m2 kokoisia ikkunoita tilan tuntua luomaan. Nykyinen ikkunarakenne on jopa parhaimmillaan tiiviimpi, kuin iäkkäämpien talojen seinärakenne ja 10 kertaa vanhaa ikkunaa energiatehokkaampi.

Energiatehokas ikkunarakenne ja lasitusratkaisut pitävät huolen, että lämpö pysyy talvisin sisällä ja kevään ja kesän aikana puolestaan auringon lämpösäteily ei pääse tunkeutumaan sisätiloihin. Energiatehokkaisiin ikkunoihin on lisäksi valittavissa Auringonsuojalasi, joka vähentää sisätilojen lämpenemistä ja häikäisevää valoa jopa 40 % tavalliseen ikkunaan verrattuna. Auringonsuojan muodostaa pinta, joka on tehty lasin polttovaiheessa. Lue lisää Auringonsuojalasista.

Korkeat ikkunat jokaiseen kotiin sopivana

Korkeisiin ikkunoihin on mahdollista valita kodin tarpeita vastaavia ominaisuuksia ja lisäksi värimaailma on valittavissa sisustukseen sopivaksi. Ikkunan sisä- ja ulkopuitteen värisävyt voi valita mieluisaksi, olipa toiveena sitten jokaiseen sisustukseen sopiva valkoinen, kontrastia tuova musta tai joku persoonallisempi erikoissävy. Myös mahdolliset ristikot voidaan sovittaa ulkopuitteen sävyyn.

Lasitus korkeisiin ikkunoihin voidaan myös valita kohteen vaatimusten mukaisesti. Antennilasi suositellaan valittavaksi uusiin ikkunoihin sujuvien mobiiliyhteyksien varmistamiseksi sisätiloissa. Auringonsuojalasi kannattaa valita erityisesti etelän ja lännen puoleisiin ikkunoihin sisätilojen ylikuumenemisen estämiseksi. Huurtumaton lasi taas ehkäisee etenkin keväisin ja syksyisin tyypillisen huurtumisilmiön ja tekee maisemasta nauttimisesta esteetöntä. Lattiasta kattoon ulottuvien korkeiden ikkunoiden kanssa törmäyksiltä ei voi aina välttyä. Tämän ja rakennusmääräysten vuoksi aina mikäli ikkunan alareuna on alle 700 mm korkeudella lattiapinnasta, tulee ikkunassa olla turvalasi.

Paikalliset Pihla-asiantuntijat palveluksessasi

Kaipaatko lisätietoja tuotteistamme tai apua ikkunoiden tai ovien valintaan? Vai kenties tarkemman hinta-arvion? Asiantuntijamme auttavat ikkunoihin ja oviin liittyvissä kysymyksissä kaikkialla Suomessa.

Löydä lähin Pihla-asiantuntijasi: