Varma vai Termo, mistä tietää kumpi rakenne kannattaa valita?

Pihlan ikkunat ja ovet ovat pääosin kaikki saatavilla Varma- ja Termo-rakenteella. Kumpikin rakenteista on hyvä valinta, ja molemmat ovatkin lujia ja luotettavia. Mitä eroa näillä kahdella ikkuna- ja ovirakenteella oikein on?

Pihla Varma – Suomen vaativiin sääolosuhteisiin

Varma ikkunarakenne on saatavilla sekä avattaviin että kiinteisiin ikkunoihin. Varma tarkoittaa ikkunoissa kolmilasista rakennetta eli avattavissa ikkunoissa 1+2 ja kiinteissä ikkunoissa 3K lasirakennetta. Ovissa Varma on suosituin ovirakenne, joka pitää tehokkaasti melun ja vilun loitolla sisätiloista. Varma rakenne niin ikkunoissa, kuin ovissakin kestää hyvin Suomen vaihtelevat sääolosuhteet tiiveytensä ja vahvan rakenteensa ansiosta.

Varma Avattava ikkuna

Kahdesta sisäänpäin avautuvasta puitteesta koostuva Varma avattavan ikkunan rakenne on tiiviisti sulkeutuva ja pitää sen ansiosta tehokkaasti, sekä vilun että melun loitolla. Ikkunan karmi ja sisäpuite on valmistettu FSC-sertifioidusta männystä ja ulkopuite, sekä karmin ulkoverhous alumiinista. Varmassa on kolme tiivistepintaa ja se on saavuttanut huipputulokset erilaisissa säätestauksissa.

Varma avattava ikkuna on erinomainen valinta kohteisiin, jossa ikkunalta vaaditaan luotettavuutta ja kestävyyttä. Avattavalla ikkunalla voidaan mahdollistaa tilan tuuletus tai täyttää varatievaatimus avattavuutensa johdosta.

HUOLITELTU – TIIVIS – VARMATOIMINEN

Varma Kiinteä ikkuna

Kiinteät ikkunat kasvattavat suosiotaan jatkuvasti, kun lasipintojen koko halutaan maksimoida. Varma kiinteässä ikkunassa sisäpuolen osat ovat FSC-sertifioitua mäntyä ja ulkopuolen verhous alumiinia. Varma kiinteässä ikkunassa on käytetty kestävää kumitiivistettä tehden lopputuloksesta erittäin tiiviin ja huolitellun. Lämpöä ja ääntä eristävän eristyslasin ansiosta Varma kiinteä ikkuna on myös hyvin energiapihi vaihtoehto.

Kiinteässä ikkunassa on vain kaksi pestävää pintaa, joka tekee ikkunanpesusta nopeaa ja vaivatonta. Kiinteän ikkunan vesipeltilinja on yhtenäinen avattavan ikkunan kanssa, karmisyvyydet ovat samat ja tyyliltään ikkunat ovat muutenkin samankaltaiset, jolloin näiden käyttäminen vierekkäin on mahdollista.

TYYLIKÄS – ERISTÄVÄ – MODERNI

Varma Ulko-ovi

Varma on suosituin ovirakenteemme, joka kertoo sen sopivuudesta niin saneeraus- kuin uudiskohteisiinkin. Ovirakenteen paksu ovilehti ja tuplatiivistys tekevät ulko-ovesta erittäin lämpimän valinnan. Lämmöneristävyyden lisäksi Varma ovirakenne eristää myös tehokkaasti ääntä eli pitää ulkoa kantautuvan melun loitolla.

Varma ovirakenne on saatavilla umpioviin ja lasiaukollisiin malleihin. Lasiaukollisissa malleissa käytetään kolmilasista lasielementtiä. Ovelle myönnettävä 10 vuoden suoranapysymistakuu toimii takeena sille, että ovi on varmasti luotettava ja kestävä pitkään.

KESTÄVÄ – PITKÄIKÄINEN – SOPII KAIKKIALLE

Pihla Termo – Vahva ja energiapihi myös pakkasilla

Termo ikkunarakenne on saatavilla avattaviin ikkunoihin ja on nelilasinen 2+2, matalaenerginen lämpöikkunarakenne. Termon energiatehokas ikkunarakenne takaa maksimaalisen lämmöneristävyyden lisäksi, auringonsuojan ja ääneneristävyyden. Termo ovirakenne on myös ylivertaisen energiatehokas lämmöneristävyydeltään ja sopii erinomaisesti matalaenergiarakentamiseen.

Termo Avattava ikkuna

Termo rakenteella varustetun avattavan ikkunan molemmissa puitteissa: sisä- ja ulkopuitteessa on eristyslasielementti. Nelilasisella Termo avattavalla ikkunalla saavutetaan ylivertainen lämmöneristävyys ja suoja auringonlämpösäteilyä vastaan verrattuna kolmilasiseen ikkunaan. Termo ikkunarakenteella energiatehokkuus on siis varmistettu ympärivuotisesti – kesällä suoja auringon lämpösäteilyä vastaan eli pienemmät viilennyskustannukset ja talvella lämmön eristävyys eli pienemmät lämmityskustannukset.

Termo avattava ikkuna on erinomainen valinta matalaenergiarakentamiseen ja kohteisiin, jossa vaaditaan maksimaalista lämmöneristävyyttä sekä suojaa auringon lämpösäteilyä vastaan. Termo ikkunarakenteella saavutetaan jopa u-arvo 0,59.

LUJA – PIHI – LUOTETTAVA

Termo Ulko-ovi

Ulko-ovirakenteena Termo on myös suunniteltu vastaamaan matalaenergiarakentamisen tarpeita ja omaa erinomaisen lämmöneristävyyskyvyn. Paksu ovilehti ja kaksinkertainen tiivistys varmistavat ettei kesällä lämpö pääse oven kautta sisään ja talvella karkaamaan sisätiloista. Termo ulko-ovirakenne auttaa pitämään lämmitys- ja jäähdytyskulut kurissa vuoden ympäri. Myös lasiaukollisen ovimallin valitessa ei tarvitse tinkiä energiatehokkuudesta.

VAHVA – TURVALLINEN – MONIKÄYTTÖINEN

Kumpi rakenne sopisi juuri minulle?

Molemmat rakenteet Varma ja Termo sopivat lähtökohtaisesti kaikkialle. Termo ikkuna- ja ovirakenne kannattaa valita erityisesti silloin, kuin remontoitavan kohteen lämmitys- ja jäähdytyskuluissa halutaan säästää erityisesti tai kohde vaatii matalaenergisiä rakennusmateriaaleja.

Varma ikkuna- ja ovirakenne taas on turvallinen valinta kohteeseen, kuin kohteeseen. Varma rakenteella täytetään riittävän hyvät lämmön- ja ääneneristävyysominaisuudet, mutta Termolla nämä voidaan nostaa maksimaaliselle tasolle.

Mikäli rakenteen valinta mietityttää tai aiheesta heräsi kysymyksiä auttavat asiantuntijamme mielellään juuri sinulle sopivien ikkuna- ja ovituotteiden valitsemisessa.

Ikkunoiden energiamerkinnät

Tutustu ikkunoiden energialuokituksiin

Toimiva koti

Katso miten ikkunoilla ja ovilla voidaan vaikuttaa arjen sujuvuuteen ja asumismukavuuteen.

Energiansäästölaskuri

Laske kuinka paljonko säästäisit energialaskussa Pihla-ikkunoilla

Rakennatko vai remontoitko?
Pyydä tarjous Pihlalta!