Miksi ikkunaremontti kannattaa tehdä kodin suurista remonteista ensimmäisenä?

Kodit vaativat usean eri osa-alueen säännöllistä remontointia pysyäkseen hyväkuntoisena mahdollisimman pitkään. Miksi juuri ikkuna- ja oviremontti kannattaisi tehdä remonteista ensimmäisenä?

Kodin remontoinnille on useita syitä, mutta niistä yleisimpiä ovat kodin energiatehokkuuden parantaminen ja asumismukavuuden kohentaminen. Remonteilla saa pienennettyä kodin energialaskua, sekä lisättyä tilojen toiminnallisuutta ja yleistä viihtyvyyttä. Sujuvan arjen ja kohtuullisten lämmityskulujen takaamiseksi kodin säännöllinen remontointi onkin tärkeää sen lisäksi, että säännöllinen remontointi maksimoi kodin käyttöiän. Remontointi kustantaa aina jonkin verran, mutta tuo parhaimmillaan myös mittavia säästöjä eli maksaa itsensä takaisin.

Kokosimme alle kodin tyypillisimpiä remontteja ja näiden hintoja, sekä vaikutuksia kotiin.

Kodin tyypillisimmät remontit, hyödyt ja kustannukset

Ikkuna- ja oviremontti

Ikkuna- ja oviremontti vaikuttaa kodin energiatehokkuuteen, yleiseen asumismukavuuteen, sekä arjen sujuvuuteen. Ikkuna- ja oviremontissa vanhat ikkunat ja ovet vaihdetaan uusiin jopa 10-kertaa energiatehokkaampiin ikkuna- ja ovituotteisiin. Energiatehokkaammat ikkuna- ja ovituotteet näkyvät hetimiten lämmityslaskun loppusummassa. Ikkunoiden ja ovien nykyaikaisilla lisävarusteilla arkitoiminnot saadaan sujumaan. Uusien ikkunoiden ja ovien avulla melu ja vilu pysyvät loitolla nostaen asumismukavuuden uudelle tasolle. Ikkuna- ja oviremontin hinta määräytyy ikkuna- ja oviaukkojen määrän, sekä valittujen ikkuna- ja ovituotteiden pohjalta. Tyypillisesti omakotitalon ikkuna- ja oviremontti on 10 000 – 15 000 €.

Keittiöremontti

Keittiöremontti nostaa kodin käytettävyyden uudelle tasolle ja luo arjesta sujuvampaa. Keittiöremontti vaikuttaa siis ennen kaikkea kodin toiminallisuuteen ja asuinmukavuuteen. Energiansäästönäkökulmasta vanhat kuluneet kodinkoneet vievät tyypillisesti enemmän sähköä toimiakseen, kuin vastaavanlaiset uudet. Keittiöremontilla voi siis parantaa hieman kodin energiatehokkuutta uusien kodinkoneiden myötä. Keittiöremontin hinta riippuu työn laajuudesta ja valituista materiaaleista, sekä laitteista. Laajasti toteutetun keittiöremontin hinta voi omakotitalossa nousta yli 10 000 €.

Kattoremontti

Kattoremontti on yksi laajimmista ja arvokkaimmista kodin remonteista. Hyväkuntoinen katto varjelee talon rakenteita ja varmistaa talolle pitkän eliniän. Remontoitu katto kaunistaa myös talon julkisivun ja tekee huoltotoimenpiteistä helpompia. Katto on energiansäästönäkökulmasta tärkeässä roolissa, sillä katon kautta lämpöä voi haihtua ja pahimmillaan vuodot katossa haihduttavat lämpöä erityisen paljon. Kattoremontin hintaan vaikuttaa katon koko, sekä valittu katemateriaali. Kattoremontin hinta omakotitalossa on tyypillisesti 15 000 – 25 000 €.

Kylpyhuoneremontti

Kylpyhuoneremontti voi sisältää kylpyhuoneen kokonaisvaltaisen remontoinnin kuten seinien ja lattian kokonaisvaltaisen purkamisen, vesieristyksen parantamisen, kylpyhuonekalusteiden vaihtamisen ja hanojen ja kodinkoneiden päivityksen. Kylpyhuoneremontilla parannetaan ennen kaikkea yleistä viihtyvyyttä, arjen toimivuutta, sekä sähköjärjestelmien ja vesijohtojen turvallisuutta. Energiatehokkuuteen kylpyhuoneremontti vaikuttaa lähinnä uusittujen sähkölaitteiden ja toimivan ilmanvaihdon kautta. Kylpyhuoneremontin hinta omakotitalossa on tyypillisesti 5 000 – 15 000 €.

Pintaremontti

Pintaremontti, kuten sisäseinien maalaus tai tapetointi, lattiamateriaalin vaihto tai talon julkisivun käsittely ovat pienempiä remontteja, jotka vaikuttavat lähinnä yleiseen asumismukavuuteen. Pintaremontilla kodin ilmettä saa suhteellisen helpolla päivitettyä mieluisaksi. Pintaremontilla ei tyypillisesti ole vaikutusta kodin energiatehokkuuteen, mutta viihtyvyys saadaan nostettua uudelle tasolle. Pintaremontin hinta omakotitalossa on valituista toimenpiteistä ja materiaaleista riippuen tyypillisesti muutamasta sadasta muutamaan tuhanteen euroon.

Miksi ikkuna- ja oviremontti kannattaa tehdä ensimmäisenä?

Ikkuna- ja oviremontti maksaa itsensä kokonaan takaisin nostamalla kodin energiatehokkuutta ja tuomalla säästöjä lämmityskuluihin. Osa remonteista tuo vain viihtyvyyttä ja nostaa asumismukavuuden uudelle tasolle. Mikäli koti vaatii useampia remontteja, niin energiatehokkuuden näkökulmasta ikkuna- ja oviremontti olisi paras toteuttaa ensimmäisenä. Ikkuna- ja oviremontin voi toteuttaa vuodenajasta riippumatta, sillä ikkuna- ja oviremontti on mahdollista tehdä myös talvella. Ikkuna- ja oviremontin hyödyt näkyvät viipymättä kodin lämmityslaskussa.

Ikkunoiden energiamerkinnät

Tutustu ikkunoiden energialuokituksiin

Toimiva koti

Katso miten ikkunoilla ja ovilla voidaan vaikuttaa arjen sujuvuuteen ja asumismukavuuteen.

Ikkunoiden vaihto talvella

Ikkuna- ja oviremontti on yhtä lailla mahdollista toteuttaa talvella, kuin muinakin vuodenaikoina.

Rakennatko vai remontoitko?
Pyydä tarjous Pihlalta!