Taloyhtiön huoltopalvelu

Parhaatkin ikkunat vaativat huoltoa – Milloin taloyhtiönne ikkunat viimeksi huollettiin?

Ikkunoiden säännöllinen huolto on tärkeää sillä, se ylläpitää talon asuinmukavuutta ja turvallisuutta.

Yhä useammassa suomalaisessa taloyhtiöissä on vasta viime aikoina tosissaan herätty miettimään ikkunoiden ja ovien huoltoa. Säännöllinen huolto on tärkeää sillä, se ylläpitää talon asuinmukavuutta ja turvallisuutta. Lisäksi kuntotarkistus ja mahdolliset huoltotoimenpiteet ovat taloyhtiöille myös taloudellisesti kannattavaa toimintaa.

Nykyaikaiset puu-alumiini-ikkunat ovat yleisesti ottaen kestävämpiä kuin perinteiset puuikkunat. Niiden kuntoa on kuitenkin ylläpidettävä, jotta ne pysyvät käyttökunnossa ja turvallisina. Jokaiselle taloyhtiölle tuleekin ennemmin tai myöhemmin vastaan kysymys ikkunoiden kunnosta. Usein ikkunoiden huoltotarpeeseen herätään vasta sitten, kun ongelmia alkaa ilmetä. Harva tuleekaan ajatelleeksi, että jokainen ikkuna vaatii säännöllistä huoltoa, jotta se pysyy toimintakunnossa ja kestää vuosikymmenien ajan.

Ikkunoiden huolto luo asumismukavuutta ja turvallisuutta

Kuten sanottu, ikkunoiden säännöllinen huoltaminen on monestakin syystä tärkeää. Kun huolto on ennaltaehkäisevää, tai kun ongelmiin puututaan ajoissa, säästytään suuremmilta korjaustoimenpiteiltä ja talon asuinmukavuus ja lämpötalous pysyvät kunnossa.

Ikkunoiden kunto on myös turvallisuuskysymys, sillä huonoon kuntoon päässeiden ikkunoiden rakenteet eivät enää välttämättä kestä normaalia käyttöä.

Säästöjä säännöllisellä huollolla

Säännöllinen huolto tarkoittaa myös merkittäviä pitkän tähtäimen kustannussäästöjä. Pelkästään ikkunoiden tiivisteiden uusimisella voidaan saavuttaa lähes yhtä suuret lämmityskulusäästöt vuotta kohden, kuin mitä ikkunoiden vaihtamisella saavutettaisiin.

Ikkunan pienet huoltotoimenpiteet ovat myös huomattavasti edullisempia kuin isompien, kasaantuneiden ongelmien korjaaminen. Esimerkiksi rakenteisiin vuotavien ikkunoiden aiheuttamat vesivahingot voivat tulla kalliiksi. Mitä paremmin ikkunoita huolletaan, sitä pidempi niiden käyttöikä on, ja sitä kauemmas siirtyy isompi investointi, ikkunoiden vaihtaminen.

Ikkunoista löytyy myös muoviosia, jotka on syytä vaihtaa säännöllisesti ikkunan toimivuuden varmistamiseksi. Kuvassa vaihdettu uusi puiteliuku uuteen.

Milloin on aika huoltaa?

Itseliimautuvat tiivisteet on syytä vaihtaa parin vuoden välein. Muut tiivisteet vaihdetaan noin 10–15 vuoden välein. Sälekaihtimien osien vaihto tai kokonaan uusiminen parantaa asukkaiden elämänlaatua.

Tärkeintä huollossa on kuitenkin säännöllisyys, jotta viat eivät pääse kasautumaan. Esimerkiksi vetoisuus, huonosti aukeavat ja sulkeutuvat ikkunat, maalipinnan halkeilu, rikkinäiset helat tai irtoilevat tiivisteet.

Pihlan Huoltopalvelu kattaa kaikkien valmistajien ikkunat

Pihlalta saat parhaan ikkunoiden ja ovien huoltopalvelun taloyhtiöllesi. Huoltopalvelun piiriin kuuluvat kaikki ikkunat merkistä ja valmistajasta riippumatta. Osana palvelua ammattitaitoinen huoltohenkilöstö suorittaa kattavan kuntokartoituksen, jonka pohjalta tehdään vain tarvittavat huoltotoimenpiteet.

Suomen johtavana ikkuna- ja ovivalmistajana sekä kerros- ja rivitalojen ikkunaremonttien vahvana ammattilaisena Pihlalla on kymmenien vuosien kokemus, joten saat kaiken yhdestä osoitteesta, etkä tarvitse erikseen asiantuntijaa ja työn toteuttajaa.