Naantalin Asuntomessut 2022 –
Pihlan kanssa saariston luontoa ja ympäristöä kunnioittaen

Vuoden 2022 Asuntomessut järjestettiin Naantalin upealla Luonnonmaan saarella 15.7.-14.8.2022. Suomen suosituimpana ikkuna- ja ovivalmistajana olimme jälleen mukana Asuntomessuilla.

Naantalin kauniin Asuntomessualueen Lounatuulen yhtenä tärkeänä teemana on luonnon kunnioittaminen – saaristoluonnon ja kalliomaaston huomioiminen ovat olleet koko alueen suunnittelun lähtökohtina. Pihlan kotimaisia ikkunoita ja ovia oli nähtävillä Naantalissa useassa eri messukohteessa ja Pihla oli tänä vuonna myös päänäytteilleasettajana Chalet Pihla -messukodissa (Kohde 25), joka on saanut nimensä Pihla ikkunoiden ja ovien mukaan.

Tutustu messujen upeisiin kohteisiin

Pihlan verran pienempi hiilijalanjälki Naantalin Asuntomessuilla

Suuri luonnonvalon määrä, energiatehokkuus sekä arjen helppous ohjaavat selkeästi tämän vuoden messukotien suunnittelua. Kotimaisuus ja ympäristöystävällisyys ovat nostaneet päätään rakentamisen ja sisustuksen trendeinä, ja messukodeissa onkin nähtävillä paljon luonnonläheisiä värejä ja materiaaleja sekä energiatehokkaita ratkaisuja.

Ikkunat ja ovet ovat tärkeässä roolissa rakentamisessa, ja onkin hienoa, että voimme omalta osaltamme olla mukana rakentamassa kestävämpää huomista ja jakaa Naantalin Asuntomessujen kanssa ympäristön ja hyvinvoinnin kunnioittamisen tärkeyden. Energiatehokkailla ja vähän luontoa kuormittavilla ikkunoilla voidaan paitsi vähentää ympäristön kuormitusta, myös parantaa talon energiatehokkuutta, sisäilman laatua, mobiilikuuluvuutta sekä yleistä asukkaiden hyvinvointia ja turvallisuutta. Unohtamatta luonnonvalon tärkeyttä.

Pihlan toimintaa ohjaa vahvasti vihreät arvot ja meille ympäristön kunnioittaminen on kunnia-asia. Työskentelemme jatkuvasti entistä ekologisempien ratkaisujen löytämiseksi, ja pienentääksemme tuotteidemme hiilijalanjälkeä niiden koko elinkaaren ajalta, otamme ympäristöasiat huomioon kaikessa mitä teemme. Pihlan arvoja ovat avoimuus, rehellisyys, välittäminen ja hyvin tehty työ. Nämä arvot luovat pohjan luottamukselle. Olemmekin sitoutuneita yhtiömme tavoitteisiin puolittaa hiilidioksidipäästömme vuoteen 2030 mennessä sekä saavuttaa hiilineutraaliuden vuoteen 2050 mennessä.

Pihlan kotimaiset ikkunat ja ovet  valmistetaan mittatilaustyönä asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan Suomessa Ruoveden tehtaallamme, monenkymmenen vuoden kokemuksella. Ikkunoissamme on vahvat puurakenteet sekä kestävät ja helppohoitoiset ulkoverhouksen alumiinit, ja lisäksi Pihla-ikkunoilla on 25 vuoden lahoamattomuustakuu.

Pihla toimi päänäytteilleasettajana Chalet Pihla -messukohteessa, joka on saanut nimensä Pihla ikkunoiden ja ovien mukaan, sillä ikkunat ja ovet ovat toimineet kodin suunnittelun perustana. Pihlan näyttelyosaston löydät kohteen 25. Chalet Pihlan yhteydestä.

Pihla-tuotteita esillä seuraavissa kohteissa Naantalin Asuntomessuilla 2022:

  • Kohde 3: Honka Haiku
  • Kohde 9: Auroran ruusu
  • Kohde 10: Villa Aalto
  • Kohde 13: Villa Pinta
  • Kohde 15: Wing
  • Kohde 20: Neljäs Tiira
  • Kohde 21. Lounatuulen Tiira
  • Kohde 22: Casa los Pinos
  • Kohde 25: Chalet Pihla
  • Kohde 26: Villa Kiurunpesä

Pihla päänäytteilleasettajana Chalet Pihla -messukodissa

Kohde 25. Messukoti Chalet Pihla – Ikkunat ja ovet suunnittelun lähtökohtana

Pihla toimii päänäytteilleasettajana Chalet Pihla -messukohteessa, joka on saanut nimensä Pihla ikkunoiden ja ovien mukaan, sillä ikkunat ja ovet ovat toimineet kodin suunnittelun perustana. Asunnosta haluttiin tehdä yleisilmeeltään rauhallinen, harmoninen sekä valoisa ja siksi ikkunat olivat tärkeässä osassa jo rakennusprojektin alkumetreillä. Ekologisuus ja kestävä kehitys ovat ohjanneet Chalet Pihlan suunnittelua ja rakentamista, jonka myötä kohteessa on pyritty panostamaan kotimaisiin, laadukkaisiin sekä kestäviin rakennus- ja sisustusmateriaaleihin.

Talon toista päätyä koristaa massiivinen lasiseinä kokolasisine pariovineen, josta valo soljuu ääntä eristävien väliseinäikkunoiden läpi leviten koko yläkertaan. Eri ilmansuuntiin sijoitetut kiinteät ja 4-lasiset avattavat Pihla Termo -ikkunat mahdollistavat maksimaalisen valon määrän poissulkematta kodin energiatehokkuuden varmistamista. Energiatehokkuuden ja käytettävyyden lisäksi ikkunoihin haluttiin auringonsuojalasitus sisätilojen lämpötilan nousun hillitsemiseksi. Lisäksi mobiilisignaalin täydellinen kuuluvuus haluttiin mahdollistaa varustamalla alakerran makuuhuoneen ikkuna Pihla Antennilasilla, sillä betoniseinät ja -välipohja vaimentavat merkittävästi mobiilisignaalia.

Talon pääoveksi valikoitui Pihlan täysipuinen puupaneeliovi, jossa yhdistyy perinteinen puusepän käsityötaito, modernin ulko-oven rakenne ja tyylikäs muotoilu. Myös alakertaan haluttiin tuoda laajoja näkymiä sekä valoa ja avaruutta Pihlan lasiliukuseinällä, joka avaa kauniin metsänäkymän makuuhuoneesta yhdistäen tehokkaasti sisä- ja ulkotilat yhdeksi kokonaisuudeksi. Luonnonvalo, ympäristö ja hyvinvointi ovatkin vahvasti pääosassa Chalet Pihlassa, joka kunnioittaa kaunista ympäröivää Naantalin saariston luontoa.