Energiatehokkaat ikkunat löytyvät nyt helposti energialuokituksen avulla

Ikkunat luokitellaan nyt kodinkoneiden energiatodistuksesta tutulla asteikolla A++:sta G:hen. Pihlan energiatehokkaat ikkunat ovat aina vähintään A -energialuokiteltuja.

Energiatehokkaat ikkunat Pihlalta

Energiatehokkaat ikkunat ovat taloudellisesti järkevä valinta. Pihlan Varma- ja Termo -rakenteiset energiaikkunat ovat vähintään A-energialuokiteltuja.

Energialuokituksen tarkoituksena on helpottaa remontoijia ja rakentajia tekemään vertailua eri ikkunaratkaisujen välillä ja siten tunnistamaan energiatehokkaimmat ratkaisut juuri omaan kotiin.

Energialuokitus pohjautuu ikkunalle laskettavaan vertailulukuun, joka kertoo kuinka paljon ikkuna vaatii lämmitystarvetta vuodessa. Ikkunat luokitellaan kodinkoneista ja rakennuksen energiatodistuksesta tutulla asteikolla A++:sta G:hen.

Energiatehokkaat ikkunat voivat voittaa jopa 1960-luvun talon alkuperäisen seinärakenteen

Uusi A++ -energialuokan ikkuna voi parhaimmillaan olla 10 kertaa energiatehokkaampi kuin vanha ikkuna ja jopa iäkkään talon seinärakennettakin tiiviimpi.

Energiatehokkaat ikkunat varmistavat talvella, että lämpö pysyy sisällä ja puolestaan kevään ja kesän aikana ne taas estävän auringonsäteilyä kuumentamasta sisätiloja.

Auringonsuojaus voidaan huomioida myös erityiselllä auringonsuojalasilla, joka vähentää sisätilojen lämpenemistä ja häikäisevää valoa. Ikkunoiden energiatehokkuuteen, lasivalintoihin, sekä muihin ominaisuuksiin ja varusteisiin kannattaakin aika kiinnittää huomiota niitä valittaessa.

Energiatehokkaat ikkunat mittatilaustyönä Pihlalta

Ohessa on esitelty eri ikkunarakenteet, jotka takaavat jokaiseen Pihla-ikkunaan erinomaisen energiatehokkuuden.

Pihla Varma

Pihla Varma on kolminkertaisella eristyslasielementillä varustettu avattava tai kiinteä ikkunarakenne. Pihla Varma on mainio valinta kohteeseen kuin kohteeseen, esimerkiksi kotiin tai mökille. Varma sopii hyvin vaikka maisemaikkunaksi ja sillä voi toteuttaa suuretkin ikkunaseinät kustannustehokkaasti tinkimättä energiataloudesta. Karmi ja sisäpuitteet ovat mäntyä, karmin ulkoverhous ja ulkopuite alumiinia.

 • Tyyppi: MSE 1+2
 • Energialuokka: A+ tai A.
 • U-arvo: 1 – 0,78
 • dB – Rw+Ctr: 37 – 46
 • G-arvo: 45 – 29

Arvot laskettu 4 mm vakiolasilla,
ilman lisättyä auringonsuojaa tai äänieristystä.
Arvoihin vaikuttaa mm. karmisyvyys.

 • Tyyppi: MEK
 • Energialuokka: A+
 • U-arvo: 1 – 0,73
 • dB – Rw+Ctr: 26 – 30
 • G-arvo: 45 – 29

Arvot laskettu 4 mm vakiolasilla,
ilman lisättyä auringonsuojaa tai äänieristystä.
Arvoihin vaikuttaa mm. karmisyvyys.

Pihla Termo

Pihla Termo on nelilasinen (2+2) lämpöikkunarakenne, joka takaa maksimaalisen energiatehokkuuden, auringonsuojan ja ääneneristävyyden. Termo-rakenteen molemmissa puitteissa on kaksinkertainen eristyslasielementti. Karmi ja sisäpuitteet ovat mäntyä, karmin ulkoverhous ja ulkopuite alumiinia.

 • Tyyppi: MSE 2+2
 • Energialuokka: A++ tai A+
 • U-arvo: 0,77 – 0,63
 • dB – Rw+Ctr: 39 – 47
 • G-arvo: 32 – 21

Arvot laskettu 4 mm vakiolasilla,
ilman lisättyä auringonsuojaa tai äänieristystä.
Arvoihin vaikuttaa mm. karmisyvyys.

Tutustu Pihla -ikkunoiden energiamerkkeihin

Valitse Pihla ja varmista toimiva koti

Ikkunoilla voidaan vaikuttaa kotona yllättävän moneen asiaan energiatehokkuudesta turvallisuuteen ja sisäilman laatuun.

Pihla-ikkunoiden innovatiivisten ominaisuuksien ja monipuolisten lisävarusteiden avulla varmistat toimivan kodin vuosikymmeniksi.

Valitse energiatehokkaat ikkunat Pihlalta ja paranna kotisi energiatehokkuutta vuosikymmeniksi

Uudet ikkunat ovat aina huomattavasti energiatehokkaampia kuin vanhat. Käytännössä tämä tarkoittaa, että valitsemalla kotiisi uudet energiatehokkaat ikkunat voit säästää lämmitystavasta riippuen jopa tuhansia euroja jo seuraavan vuosikymmenen aikana.

Energiahukan lisäksi moni muu kodin ongelma tunkkaisuudesta vetoisuuteen voidaan ratkaista tai estää Pihla-ikkunoilla, joiden käyttöikä on hyvin huollettuna jopa 50 vuotta.

Mitä tarkoittaa energiatehokkuus?

Omakotitalon energiatehokkuus kertoo sen, kuinka paljon tai vähän lämmitysenergiaa menee hukkaan. Mitä parempi energiatehokkuus, sitä vähemmän hukkaa. Omakotitalon energiatehokkuutta voidaan parantaa eristämällä tai tiivistämällä tai vaihtamalla ikkunat ja ovet nykyaikaisiin energiatehokkaisiin malleihin.

Kaipaatko lisätietoja tai apua ikkunoiden valintaan?
Vai kenties tarkemman hinta-arvion?

Asiantuntijamme auttavat ikkunoihin ja oviin liittyvissä kysymyksissä kaikkialla Suomessa.

Tai katso lähin Pihla-asiantuntijasi tästä: