Avattava puuikkuna – Matalahiilinen, tyylikäs ja kestävä ikkuna

Puuikkuna on erinomainen valinta sekä tyylin että käytettävyyden kannalta, puumateriaalin matalaa hiilijalanjälkeä unohtamatta. Pihla puuikkuna sopii niin vanhempiin rakennuksiin kuin uudisrakentamiseenkin.

Suomen sääolosuhteisiin suunniteltu puuikkuna

Hyvä puuikkuna on kauniin ulkonäkönsä lisäksi myös teknisesti toimiva. Puuikkuna mukailee 60 – 70 luvun tyyliä, jolloin metalliosia ei vielä käytetty ulkopinnoissa ja ulkoneva tippalista toi ilmettä julkisivuun. Puuikkunalla voi vaalia rakennuksen ajan henkeä ja tyyliä. Pihlan Puuikkunan ulkopuolisten puuosien pohja- ja pintakäsittely tehdään huolellisesti pitkän huoltovälin varmistamiseksi. Pintakäsittelyssä useita maalikerroksia kerrostetaan upotuskäsittelyllä parhaan kestävyyden saavuttamiseksi.

Vähähiilisestä kierrätetystä alumiinista valmistettu tippalista johtaa sadeveden vesipellille ja suojaa puuikkunaa kosteuden ja pakkasen aiheuttamalta säärasitukselta.

Ajaton ulkonäkö viimeistelee julkisivun

Puuikkunan suunnittelun lähtökohtana on pidetty Suomen vanhaa rakennuskantaa ja sen ajattoman kauniita, alkuperäisiä puuikkunoita. Suunnitteluvaiheessa tärkeässä roolissa ovat myös olleet arkkitehdit ja suunnittelijat, joiden ajatuksia on kuunneltu tarkalla korvalla.

Puuikkunan ulkopuolen lyöntilaudat jatkuvat ikkunan alareunaan, jossa ne rajaavat näyttävästi ikkunan alaosan. Ikkunan sisäpuitteen profiili on valittavissa koristekeilatulla tai suoralinjaisella muotoilulla. Sisä- ja ulkopuolen puuosat voi valita kuultokäsiteltynä tai peittomaalattuna makunsa mukaan.

Ajattoman tyylikäs puuikkuna on erinomainen valinta vanhojen puuikkunoiden tilalle, mutta myös uusiin pientalo- ja kerrostalokohteisiin.

Puuikkuna on tyylikäs valinta ja ympäristön ystävä

Puu on suomalaisille perinteisesti tärkeä materiaali. Pihlan puuikkuna on ajaton, säätä kestävä ja tyylikäs valinta niin vanhojen puuikkunoiden tilalle, kuin uudisrakentamiseenkin.

Katso oheinen video ja tutustu Puuikkunaan!

Mallit

Puuikkuna on saatavilla kaikissa ikkunamalleissa, joista yleisimmät listattuna alla.

A-malli
B-malli
D-malli
E-malli
T-malli

Pihla avattava Puuikkuna

Pihlan avattava Puuikkuna on Suomen vaativiin oloihin kehitetty kolmilasinen (1+2), vähähiilinen ikkuna. Puuikkuna on suoriutunut erinomaisesti sääolosuhde- ja rasitustesteistä. Kahdesta sisäänpäin aukeavasta puitteesta koostuva rakenne sulkeutuu tiiviisti ja pitää sekä kylmän että ulkomelun loitolla. Ikkuna on kauttaaltaan mäntyä ja varustettu kierrätetystä vähähiilisestä alumiinista valmistetulla tippalistalla.

  • Tyyppi: MSE 1+2
  • U-arvo: 1 – 0,77
  • dB – Rw+Ctr: 39 – 42
  • Sateenpitävyys: E1200
  • Ilmanpitävyys: lk. C4
  • Tuulenpaineen kestävyys: lk. 4

Arvot laskettu 4 mm vakiolasilla,
ilman lisättyä auringonsuojaa tai äänieristystä.
Arvoihin vaikuttaa mm. karmisyvyys.

Tekniset ominaisuudet

Minimikoko: 290 x 290 mm

Karmin max ilman välikarmia: 2390 mm

Karmin max välikarmillinen: 3540 mm

Puitteen max pinta-ala: 4 m²

Karmin max pinta-ala: 6 m²

Erikoissävyt: NCS-, RAL- ja Teknoksen kuultosävykartoista

Puuovet ja -ikkunat täydentävät toisiaan

Puuovet ja -ikkunat ovat täydellisen yhteensopivia keskenään ja tuovat ajattoman arvokasta tyyliä rakennuksen julkisivuun. Pihlan Puuovet ja Puuikkunat ovat molemmat erinomainen valinta matalahiiliseen rakentamiseen niiden vähähiilisyyden ansiosta.

Kestävä kehitys

Kestävä kehitys

Pienentääksemme tuotteidemme hiilijalanjälkeä niiden koko elinkaaren ajalta, otamme ympäristöasiat huomioon kaikessa mitä teemme.

 

Kestävä kehitys
ECO-tuotteet

ECO-tuotteet

Pihlan matalahiiliseen ECO2-tuoteperheeseen kuuluvat Puuikkuna ja Puuovet, sekä kierrätetyllä matalahiilisellä alumiinilla varustetut ikkunat ja parvekeovet.

ECO-tuotteet

Kaipaatko lisätietoja tai apua ikkunoiden valintaan?
Vai kenties tarkemman hinta-arvion?

Asiantuntijamme auttavat ikkunoihin ja oviin liittyvissä kysymyksissä kaikkialla Suomessa.

Tai katso lähin Pihla-asiantuntijasi tästä: